Informatiebijeenkomst verduurzaming voor VVE’s op donderdag 16 februari 2023

 

 

 

 

 

Ook VVE’s in Gouda en onze wijk (zoals de VVE Swadenburg, zie afbeelding) zijn steeds meer actief met verduurzamen van hun complexen. Verenigingen van Eigenaren willen onder andere graag zonnepanelen op de gemeenschappelijk beheerde daken.

Informatie over technische, juridische en financiële zaken is dan welkom. Op deze bijeenkomst geven deskundigen informatie over ervaringen en aanpak bij VVE’s. Energiecoöperatie WijkEnergie 2804 is mede gastheer van deze informatiebijeenkomst.

Spreker is onder andere Yke Rippen, hij werkte 5 jaar bij een zonnepaneleninstallateur en heeft veel ervaring met VVE’s. Hij is partner bij STEEDS, dat opereert op het snijvlak van de bouwkunde en verduurzaming. Het proces om de besluitvorming, de offertes, de financiering, de subsidie én de uitvoering aan elkaar te koppelen is hun specialisme. Hij behandelt de vraag: hoe kunnen we ons dak gebruiken voor zonnepanelen, voor collectieve stroom, maar ook voor eigen gebruik?

Broos de Groot heeft zijn sporen verdiend in energie coöperaties in Bodegraven-Reeuwijk en vertelt hoe het recentelijk gelukt is om 80 zonnepanelen te plaatsen op het appartementengebouw waarin hij woont.

Evert Hasselaar is energiecoach en heeft contacten verzameld van VVE’s die meer willen weten over zon op dak. Ook energiecoöperaties, energiecoaches en de gemeente Gouda zullen vertegenwoordigd zijn.

De locatie is wijkcentrum VanNoord, Lekkenburg 1, naast winkelcentrum Bloemendaal. De aanvang is 19.30 uur.

Nog niet aangemeld? Dat kan via  everthasselaar@xs4all.nl.