Nieuwsmail juni

Hierbij wat kort nieuws uit Plaswijck 2804.

Projectleider bekend

Er is goed nieuws. De nieuwe projectleider voor onze wijk (Plaswijck, 2804) is bekend. De projectleider is een bekende in Gouda en heeft een ruime ervaring met de energie- en warmtetransitie. Na de zomer zal hij starten in de wijk. Uiteraard zullen we dan een kennismakingsbijeenkomst organiseren.

Geen wijkplatform meer vóór de zomervakantie

Ons wijkplatform overleg ‘duurzaamheid’ in wijkcentrum VanNoord van juni dan niet door. Uiteraard komt er na de vakantie weer een wijkplatform.

Nog meer initiatieven

Momenteel zijn we als Wijkenergie 2804 bezig met enkele concrete wijkprojecten. Daarbij zit aquathermie uit de Reeuwijkse Plassen, maar ook een kleinschalige proef WKO in één of twee buurten. Tegelijk is ook het aantal initiatieven in de wijk verder toegenomen: de flats rondom het winkelcentrum bijvoorbeeld willen samen met ons stappen zetten om hun complexen te verduurzamen. Ook dat is goed nieuws natuurlijk.

Veel aanmeldingen collectieve wijkacties verduurzamen woningen, echter capaciteitsproblemen toeleveranciers en bedrijven

Eerste prioriteit nu is een vervolg geven aan de vele aanmeldingen tijdens de Duurzaamheidsdag in maart. Voor zowel ‘glasisolatie’, ‘zonnepanelenactie’ als ‘warmtepompen’ zijn er elk meer dan honderd aanvragen. Probleem echter is steeds meer dat bedrijven onvoldoende materialen en menskracht hebben om aan de vraag te voldoen. Gelukkig hebben we als ‘Wijkenergie 2804’ een lange samenwerking met partners, zodat er goede hoop is dat we alle aanvragen toch kunnen oppakken. Ook staan er online kennissessies gepland voor de deelnemers aan de Glasisolatie actie en van de Warmtepompactie (is ook alle reden voor, gezien de recente berichten van de minister over warmtepompen ….).