Programma Verduurzaming Woningen

 

September 2023 heeft energiecoöperatie WijkEnergie2804 het concept ‘Programma Verduurzaming Mammoet’ afgerond. Het is gemaakt in samenwerking met enkele partners.

Kort samengevat bevat dit programma een stappenplan voor een gerichte, gedegen en vooral objectieve verduurzaming van gelijksoortige woningblokken. Daarvoor worden Menukaarten opgesteld. De basis is dat de isolatiemaatregelen én installatietechnische maatregelen zijn gebaseerd op onafhankelijk en deskundig advies. Ze zijn ook bedoeld voor specifieke woningblokken, met dezelfde bouwkarakteristieken.

Tegelijk beschrijft het programma de zoektocht naar nieuwe, duurzame warmtebronnen.

En naar kosteneffectieve mogelijkheden voor energie- en warmteopslag in en voor de wijk (WKO).

Gekozen is voor de wijk Mammoet in Plaswijck, vanwege de relatief grote bewonersbetrokkenheid en de dichte en veelzijdige bebouwing in deze wijk.

Dit concept projectplan is een concept. Enkele berekeningen en analyses zijn nog niet af. Andere paragrafen en de Menukaarten zijn nog in wording. Maar de bedoeling is hopelijk duidelijk, naar ons idee is de energie- en warmtetransitie toe aan een volgende stap. Onze wijk Plaswijck (met postcode 2804) biedt vele woningblokken die voor deze aanpak geschikt zijn.

Tegelijk de constatering, dat het onderwerp zeer complex is en dat de ontwikkelingen snel gaan. Voor reacties staan wij dan ook zeker open en graag gaan wij met u in gesprek over dit concept. Met vriendelijke groet, Martin Pohlkamp en Ad van Ommen namens Energiecoöperatie WijkEnergie2804.

In onderstaande link kunt u de samenvatting en inhoudsopgave nalezen:

Samenvatting Programma Verduurzaming Mammoet