Op kierenjacht met rook

Door de brievenbus, langs het kruipluik of ‘gewoon’ onder de deur door: tocht kan overal vandaan komen. Het zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak de grote naden en kieren in uw huis dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips, tape of kit. Uw huis voelt warmer en u verspilt minder energie. Zorg tegelijkertijd wel voor goede ventilatie, bijvoorbeeld met roosters in de ramen. Dit is nodig voor gezonde lucht in huis.


Een manier om de warmtelekken in uw woning te vinden is met de zogenaamde ‘blowerdoor’. Kort samengevat komt deze methode er op neer dat een grote ventilator lucht uit uw woning blaast, waardoor er op plekken met naden en kieren lucht naar binnen stroomt. Deze binnenkomende lucht kan worden gedetecteerd met behulp van een rookmachine en een warmtebeeldcamera. Hierdoor worden de kieren in uw woning zichtbaar gemaakt. Ook is zo te kijken of er sprake is van een zogenaamde ‘koudeval’.

De meting duurt minder dan een dagdeel. U krijgt een verslag van de ‘kierenjacht’: waar zitten de kieren welke tips en verbeterpunten zijn er voor het kierdicht maken van uw woning. Een groot deel van het verslag vindt overigens mondeling plaats,m tijdens het bezoek en het onderzoek.

Wij werken samen met een speciaal geselecteerde partij. Evenals bij onze acties van warmtebeeldscans en energielabel-plus onderzoeken werken wij samen met goede, ervaren en deskundige partijen uit Gouda en omgeving.

U kunt zich hiervoor aanmelden. De kosten voor deze actie bedragen voor leden/donateurs € 350, inclusief btw, met mogelijk een extra collectiviteitskorting als veel wijkbewoners meedoen. Voor overige wijkbewoners bedragen de kosten € 360. Er is eventueel een subsidie van de gemeente Gouda mogelijk, zodat de kosten lager uitkomen.

Op basis van het aantal aanmeldingen ontvangt u een mail of telefoontje om een voor beide partijen geschikte datum af te spreken.

 

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Aanmelden blowerdoor

Hierbij meld ik me aan voor de actie 'kierenjacht'met de blowerdoor
Op basis van het aantal aanmeldingen maken we een eerste indeling van de onderzoeken. Via telefoon of mail maken we dan in overleg met u een definitieve afspraak en sturen de factuur voor het onderzoek.


Kopie naar eigen mailadres ?

U kunt nu op onderstaande knop drukken. U krijgt een bevestiging op het scherm. Is er binnen een week geen contact met u opgenomen, neemt u dan zekerheidshalve contact met ons op.